Qui som

L’Associació per a l’humanisme es localitza en la Vall d’Albaida i voltants. Es membre de la Federació Humanista Europea, de la International Humanist and Ethical Union, i de Atheist Alliance International.

Pots contactar amb nosaltres en el correu apalhu.org@gmail.com Podeu veure les més de 60 associacions europees ací: Llistat d’associacions de la Federació Humanista Europea

Les activitats que realitza són:

  • Divulgació científica
  • Conferències
  • Xarrades/col·loquis
  • Grups de lectura
  • Activitats socials
  • Campanyes d’informació
  • Qualsevol altra que estiga en la mateixa línia.

L’humanisme és utilitzar la raó i el pensament crític i científic, sense dogmes i sense creences que no tinguen una base d’evidència. Considera l’ètica com un dels principals valors humans, i fomenta la llibertat de cada persona per a investigar, conéixer el món, i donar sentit a la seua vida.

L’humanisme té una presència social molt important en els països desenvolupats, inclús té representants en l’ONU. Podeu visitar pàgines com les d’Austràlia (https://humanist.org.au/) Gran Bretanya (https://humanism.org.uk/), Estats Units(http://americanhumanist.org/), Canadà (https://www.humanistcanada.ca/), i per supost www.iheu.org, la Unió Ètica Internacional Humanista, punt de referència de les associacions humanistes arreu del món.

Per posar un exemple d’esta presència social, les bodes humanistes en països com Escòcia amb només 10 anys d’existència estan igualant en nombre a les cerimònies tradicionals.

Sorprenentment, al nostre país no hi ha una organització que represente d’una forma activa i amb presència social important la veu dels que pensem que la millor forma d’entendre la vida és utilitzar la raó i el pensament crític i científic.

Les visions dogmàtiques basades en creences inqüestionables i revelacions tenen en la societat una presència fonamental en pràcticament tots els aspectes de la vida, mentre que les visions en la línia de la humanista en el nostre país pràcticament passen desapercebudes, quan el 27% de la població segons el baròmetre del CIS de Juliol 2016 no té cap creença religiosa, i un altre 50% aprox. diu tindre una creença però aquesta no té una importància evident en la seua vida quotidiana.

Esta situació de falta d’organització fa que la forma d’entendre la vida d’una minoria de la població tinga una hegemonia en la societat que no es correspon amb la realitat global, a causa de la falta d’activitat social de les persones que prefereixen la raó i el pensament crític i científic per donar sentit a la seua vida.

Però açò està canviant a passos de gegant en tota Europa. L’avanç del pensament del tipus de l’humanista està calant en la societat. En el nostre país les associacions que promouen esta visió del món són merament testimonials. Està en les nostres mans començar a canviar açò.

Nosaltres ja hem començat, i t’animem a compartir amb nosaltres este meravellós privilegi que tenim els sers humans d’avançar en el coneixement de nosaltres mateixos i del món que ens envolta, servint-nos de la raó, la ciència i el pensament crític per desenvolupar els valors humans en un àmbit de total llibertat per investigar, conéixer, créixer, i compartir la joia d’estar vius en este món absolutament fascinant.