All Articles

Manifest de Valencia Laica respecte a les religions en l'escola

Apalhu, Associació per a l’Humanisme, s’adhereix al Manifest de Valencia Laica respecte a les religions en l’escola:

VALÈNCIA LAICA, davant la iniciativa de la Conselleria d’Educació, de la possibilitat d’impartir una altra religió més en l’àmbit educatiu, MANIFESTA:

Que els nostres arguments sobre el model democràtic d’educació laica, democràtica, inclusiva, sense cap tipus de discriminació són universals davant de qualsevol tipus de creença religiosa o ideologia.

Que no distingim aquí entre religions més implantades o menys, amb un major o menor nombre de fidels. Es tracta del principi universalista i democràtic de la NEUTRALITAT ABSOLUTA respecte a qualsevol creença, que respectem, com no podria ser d’una altra manera, però que deuen tenir un marc d’actuació externa a l’escola.

Que l’escola ha de ser el marc que proporcioni una educació formativa en valors cívics, científics, artístics i humanistes, sense promoure la discriminació per creences religioses que segreguen i discriminen per alguna cosa que correspon estrictament a l’àmbit privat.

Que som conscients, i Europa Laica així ho ha denunciat sempre, que l’Estat amb la seva discriminació positiva cap LA RELIGIÓ CATÒLICA, ni tan sols practica la aconfessionalitat que privilegia només a una d’elles. Per això la imperiosa necessitat de la ESTRICTA NEUTRALITAT.

Que les institucions públiques no han de deixar-se portar per la pressió de qualsevol corporació religiosa o de qualsevol altra ideologia que posi en qüestió el principi d’igualtat en l’aspiració democràtica a una real LLIBERTAT DE CONSCIÈNCIA que gran part de la societat està exigint.

     València, 23 de Octubre 2017

Raquel Ortiz Coordinadora de València Laica